Grijp je kans, volg een opleiding huishoudhulp en vind snel werk!

Werk vinden is een uitdaging. Dat is nu eenmaal zo. Soms moet je heel wat watertjes doorzwemmen vooraleer je je droomjob scoort, en soms levert je zoektocht heel snel resultaten op. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer je aan de slag wil als poets- of huishoudhulp, een knelpuntberoep. Met een inschrijving bij Adecco Home Services, een flinke dosis leergierigheid en een opleiding huishoudhulp ben je vertrokken!

Lees meer

Tips om werk te vinden in de creatieve beroepen

Wat is jouw talent? Van welke hobby wil je dolgraag je beroep maken? Ben je gepassioneerd door video, heb je het tekentalent van Kamagurka of schrijf je teksten die mensen tot tranen toe bewegen?

Er zijn honderden creatieve beroepen waarin je je vaardigheden – en je passie – kwijt kunt. Maar aan de slag gaan in een van die beroepen is niet altijd even makkelijk. We beloven je niet dat deze tips je in een-twee-drie aan een baan helpen, maar ze brengen je wellicht wél een stapje dichter bij je droomjob.

Lees meer

Teambuilding-activiteiten waar het team écht sterker van wordt

De teamdag is een van de leukste dagen van het jaar op het werk. Terwijl je je collega’s vooral kent als, welja, collega-werknemers, leren jullie tijdens zo’n teambuilding elkaars andere kanten wat beter kennen. De ideale teambuilding-activiteiten moedigen sportiviteit, creativiteit en samenwerking aan, zodat het team zich niet alleen te pletter amuseert, maar er ook iets belangrijks aan overhoudt: het gevoel deel uit te maken van een sterke en flexibele ploeg.

Lees meer

Met de fiets naar het werk: 4 topvoordelen

Sta je weleens in de file op weg naar het werk? We begrijpen je frustratie: kostbare tijd verliezen onderweg is nooit fijn. Maar wat als we je vertelden dat de tijd die je besteedt aan woon-werkverkeer, niet noodzakelijk verloren tijd is? Dat de dagelijkse pendel een fantastische kans biedt om je geest en lichaam een boost te geven? Wie met de fiets naar het werk gaat, profiteert daar namelijk van, op méér manieren dan je dacht.

Lees meer

Studentenarbeid: niet langer 50 dagen, maar 475 uren

Goed nieuws voor werkende studenten: vanaf 1 januari 2017 gaat een nieuwe regeling in waardoor ze voortaan 475 uren studentenarbeid mogen doen in plaats van de vroegere 50 dagen. De nieuwe regels zijn soepeler en dat is interessant voor studenten die bijvoorbeeld in de horeca werken tijdens weekends en vakanties. We leggen je uit wat er precies verandert.Lees meer

Camille Clément, de nieuwe CEO for One Month van Adecco Group: jong, enthousiast en vol dromen

De 22-jarige Camille Clément is de nieuwe CEO for One Month van Adecco Group. Deze jonge studente (ze gaat voor een Master of Science in Management aan de business school Emlyon) brandt van ambitie en heeft een passie voor cultuur. Vandaag vertelt ze ons alles over haar ervaring als tijdelijke CEO van Adecco, haar interesses en drijfveren. En uiteraard ook over haar dromen.Lees meer

Inclusie op de werkvloer of hoe je als persoon met een arbeidsbeperking toch een mooie carrière kan opbouwen

We zien werk maar zelden als iets dat we voor ons plezier doen. En toch: werk kunnen uitoefenen dat je graag doet en waarin je goed bent, is een voorrecht en geeft je leven kleur. Adecco gelooft dat goed werk een basisrecht is.Lees meer