De (on)zin van de meest gestelde vragen tijdens een sollicitatiegesprek

FacebookTwitterLinkedInShare

Tijdens een sollicitatiegesprek leren de werkgever en de kandidaat elkaar beter kennen. Dat gebeurt aan de hand van een heleboel vragen, en vaak dezelfde. Wat zijn de meest gestelde vragen tijdens een sollicitatiegesprek, en hoe kun je je hierop voorbereiden?

Begrijpen waar een sollicitatiegesprek om draait

Een sollicitatiegesprek is zowel voor de sollicitant als voor de werkgever een belangrijk moment. De werkgever krijgt de kans om te ontdekken wie de persoon is die schuilgaat achter het cv. De sollicitant kan op zijn beurt een indruk opdoen van het bedrijf en zijn toekomstige werkgever.

Meestal verlopen sollicitatiegesprekken dan ook erg programmatisch en voorspelbaar. Dat geeft jou als sollicitant alvast het voordeel dat je jezelf goed kunt voorbereiden. Je mag je verwachten aan heel wat typische vragen. Ben je voorbereid op deze vragen – waarvan sommige al moeilijker zijn dan andere – dan kom je wellicht professioneel, kalm en georganiseerd over.

De klassiekers

“Vertel eens iets over jezelf.” – Met deze vraag wil de recruiter het gesprek op gang trekken. Jij krijgt de kans je voor te stellen. Bouw een logisch verhaal op. Vertel genoeg, maar niet je hele leven. Bereid je voor op een pitch van een minuut, of maximum twee minuten, waarin je vooral vertelt wat je passies zijn, waarin je professioneel uitblinkt en naar welke uitdaging je op zoek bent.

“Wat weet je over ons bedrijf?” – Deze vraag peilt naar je interesse in het bedrijf of de organisatie. Ben je goed voorbereid? De beste kandidaat zal goed weten waar het bedrijf voor staat en welke diensten het aanbiedt. Aarzel niet om te benadrukken welk aspect daarvan jij het meest interessant vindt.

“Waarom heb je voor deze job gesolliciteerd?” – Hiermee probeert de recruiter (opnieuw) te achterhalen of je goed bent voorbereid. Alleen een kandidaat met een realistisch beeld van de functie komt in aanmerking. Zorg dat je elk woord uit de functieomschrijving goed begrijpt! Grijp deze vraag aan als een kans om aan te tonen hoe jouw profiel hierbij aansluit.

De instinkers

“Waarom ben je bij je vorige werkgever weggegaan?” – Dit is een begrijpelijke vraag, maar geen makkelijke. Leg gedetailleerd uit wat je miste in je vorige job en wat je wil bereiken door van werk te veranderen. Ben je op je vorige werk ontslagen? Durf dat eerlijk toe te geven, maar kader je beslissing ook voldoende. Wat je ook doet: maak je vorige werkgever niet zwart. Dat staat erg onprofessioneel.

“Wat is je grootste minpunt?” – Je toekomstige werkgever wil hier geen verdoken compliment horen. Zeg dus niet dat je “te gedreven” bent, of een workaholic. De recruiter wil eigenlijk weten hoe goed je zelfkennis is, en hoe eerlijk je bent. Focus daarom op een reëel minpunt, maar wel een dat geen kernvaardigheid is voor de job. Grijp deze vraag eventueel aan om duidelijk te maken dat je aan dat minpunt werkt.

De afsluiters

“Waarom zouden we voor jou kiezen en niet voor een andere kandidaat?” – Deze vraag krijg je ongetwijfeld te horen op het einde van het gesprek. Dit is jouw kans om bepaalde vaardigheden, die nog niet aan bod kwamen in het gesprek, in de verf te zetten. Hier geldt: vermijd clichés en geef concrete voorbeelden.

“Heb je zelf nog vragen?” – Het antwoord op deze vraag is altijd ja. Wie ‘neen’ antwoord, komt ongeïnteresseerd over. Bereid je dus goed voor, zodat je altijd een interessante vraag hebt klaarzitten.