Je sollicitatiegesprek voorbereiden: vermijd deze 5 blunders

FacebookTwitterLinkedInShare

Wie goed voorbereid aan iets begint, heeft altijd een streepje voor. Dat geldt voor vrijwel alles, maar zeker voor je sollicitatiegesprek. Vermijd deze vijf blunders, en maak een positieve eerste indruk op je potentiële werkgever.

1.      Het sollicitatiegesprek niet grondig genoeg voorbereiden

Elke werkgever of recruiter zal je vragen stellen die peilen naar jouw kennis over het bedrijf. Val je door de mand, dan word je gegarandeerd geschrapt van de kandidatenlijst voor de volgende ronde. Bereid je dus goed voor door de bedrijfswebsite te bestuderen en rond te vragen in je omgeving; misschien kom je wel een (ex-)werknemer op het spoor die je extra bedrijfsinformatie kan bezorgen waarmee jij vervolgens tijdens je sollicitatiegesprek kunt uitpakken.

2.      ‘Underdressed’ voor de dag komen

Iets te veel je best gedaan op vestimentair vlak? Dat is niet zo erg, want je komt beter ‘overdressed’ voor de dag dan ‘underdressed’. Als je niet veel werk gemaakt hebt van je sollicitatieoutfit, maak je een ongeïnteresseerde indruk. Een smoking is uiteraard overdreven, maar zorg er op zijn minst voor dat je kleren fris gewassen en mooi gestreken zijn.

3.      Geen vragen stellen

Vrijwel elk sollicitatiegesprek eindigt met de vraag of je nog vragen hebt. Daarop ‘neen’ antwoorden, is niet de beste strategie. Toon je interesse en gedrevenheid door gericht vragen te stellen over de vacature, het team waarin je terecht zult komen, de hiërarchie binnen het bedrijf, of andere topics die aangeven dat je benieuwd bent naar jouw rol binnen de organisatie.

4.      Je telefoon aan laten staan

Niets zo vervelend als kandidaten wiens telefoon afgaat tijdens een gesprek. Of erger nog: kandidaten die de telefoon daadwerkelijk opnemen. De ultieme uiting van desinteresse.

5.      Meteen het loon ter sprake brengen

Loon of vakantiedagen bespreek je pas nadat je de job hebt binnengehaald, niet tijdens je eerste sollicitatiegesprek. Laat eerst blijken dat de job je inhoudelijk interesseert, en waarom jij er de geknipte kandidaat voor bent. De loononderhandelingen volgen wel in een tweede of derde gesprek.