Werk vinden als starter … met het Beginnerscontract

FacebookTwitterLinkedInShare

Als jonge starter heb je het niet makkelijk op de arbeidsmarkt. In bepaalde sectoren is het aanbod veel groter dan de vraag. Het komt er vooral op aan de aandacht van de rekruteerders te trekken. En uit te kijken naar interessante opportuniteiten zoals een stage in het bedrijf van je dromen of … het Beginnerscontract van Adecco. Benieuwd naar jouw mogelijkheden als starter? Lees dan zeker verder, want het zijn er meer dan je denkt!

Werk vinden als starter begint bij je cv

Een goed cv valt op in positieve zin. Het spreekt de rekruteerder aan en maakt indruk op potentiële werkgevers. Enkele essentiële kenmerken van een voortreffelijk curriculum vitae:

  • De meest recente informatie staat bovenaan. Op die manier ziet de rekruteerder in één oogopslag wat en waar je gestudeerd hebt, en of je op dit moment ergens anders aan de slag bent.
  • Het bevat geen ellenlange beschrijvingen. Hou het kort en zakelijk: gebruik bullet points en maak een logische onderverdeling in diploma’s, werkervaring, competenties en aanvullende opleidingen (die relevant zijn voor de job waarvoor je solliciteert).
  • Het geeft een volledig beeld van jouw persoonlijkheid. Niet alleen je ‘hard skills’ zijn belangrijk (diploma, ICT-vaardigheden, talenkennis), ook je ‘soft skills’ komen aan bod (sociale vaardigheden, leidinggevende kwaliteiten, communicatietalent).

Het is dus belangrijk om niet enkel te focussen op de traditionele elementen van een cv. Geef ook enkele persoonlijke interesses prijs. Hou je van reizen? Daarmee geef je aan dat je avontuurlijk ingesteld bent, en dat kan interessant zijn voor een job die ondernemingszin vereist. Heb je je jarenlang ingezet voor de jeugdbeweging? Dat geeft aan dat je graag verantwoordelijkheid opneemt. Is wijnproeven jouw hobby? Dat zal de rekruteerder die op zoek is naar iemand met gevoel voor smaak en detail, zeker interesseren.

Het Beginnerscontract van Adecco

Gelukkig zijn er alternatieven voor jonge afgestudeerden die niet meteen een eerste baan vinden. Stage lopen bij een bedrijf dat aansluit bij jouw professionele interesses is bijvoorbeeld een optie. Bij Adecco riepen we het Beginnerscontract in het leven, om jonge starters zoals jij een duwtje in de rug te geven.

Heb je nog geen werkervaring opgedaan, of beschik je niet over het meest relevante diploma voor een bepaalde job? Met een Beginnerscontract krijg je een opleiding op de werkvloer. Je werkt voltijds, wordt daar ook voor betaald en krijgt tegelijkertijd coaching en evaluatie van je prestaties. In het beste geval eindigt deze leerrijke ervaring met een vast contract bij je werkgever.

Benieuwd naar het hoe en waarom van een Beginnerscontract? Lees er alles over en schrijf je in. Wie weet wordt dit jouw springplank naar een eerste job!