Werken in het buitenland? Zeker doen!

FacebookTwitterLinkedInShare

Een werk- of stage-ervaring in het buitenland staat niet alleen goed op je cv, je wordt er ook als persoon rijker van. Twijfel dus niet om het avontuur aan te gaan, want je talenkennis en communicatieve vaardigheden zullen er met rasse schreden op vooruit gaan. En dat levert je dan weer meer kansen op om die ene droomjob in de wacht te slepen!

Werken in het buitenland: echt iets voor ‘young potentials’

Werkervaring opdoen in het buitenland is iets wat je moet doen als je jong bent. Wacht er niet mee tot je gebonden bent aan een hypotheek of kinderen, want dan komt het er vaak niet meer van. Grijp de kans dus wanneer die zich voordoet aan het begin van je carrière. Werken in het buitenland betekent een aanzienlijke uitbreiding van je internationale netwerk, en dat kan later alleen maar voordelen opleveren.

“Ik ga op Erasmus”

Ook vóór je eerste job kun je trouwens al werk maken van een buitenlands avontuur. Dankzij de Erasmus-studiebeurzen is een half jaar of een jaar studeren in het buitenland intussen ingeburgerd. Ook stagelopen bij een interessant bedrijf in een ander land is een optie.

Ga niet over één nacht ijs

Wil je een buitenlands werkavontuur aangaan? Mooi zo. Maar stel jezelf van tevoren wel de juiste vragen:

  • Naar welke bestemming gaat je voorkeur uit? Binnen of buiten Europa?
  • Hoe belangrijk is talenkennis voor jou? Wil je een nieuwe taal leren of je kennis van een bepaalde taal verdiepen?
  • Ben je gehecht aan familie en vrienden? Dan is een werk- of stageplek in een buurland wellicht een betere keuze voor jou dan een overzees avontuur.

Buitenlandse ervaring op je cv

Wie gewerkt of stage gelopen heeft in het buitenland, geeft blijk van een flexibele en positieve ingesteldheid. Je bent niet bang voor verrassingen en je kunt improviseren. Dat zijn belangrijke troeven die indruk maken op recruiters of potentiële werkgevers.

Zéker aannemen dus, die jobaanbieding in het buitenland!